Strand en Zee

DE VRIJGEVIGHEID VAN DE KUSTEN VAN NEPTUNUS

De Tunesische kust biedt een aangenaam en gevarieerd kader om zich te ontspannen of om er even tussenuit te knijpen.

Tunesië doorklieft de Middellandse Zee alsof het de noordelijke voorsteven van "het schip" Afrika was. De Tunesische kust biedt met haar gedecoreerde stranden waar heel wat vakantiedorpjes langs ontstaan zijn een aangenaam en gevarieerd kader om te ontspannen, te feesten met vrienden of om er even tussenuit te knijpen.

Tunesië biedt dankzij haar 1.300 km lange kuststrook, waarlangs 600 stranden liggen, een eerstekeuskader voor strandverblijven. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de hotels aan de kust een grote bloei kennen en de oude vissersdorpen doen veranderen in modieuze trekpleisters of in grote ontspanningscomplexen daar waar voorheen alleen maar zand te zien was. Van Djerba tot Tabarka heeft het kustlandschap zich in functie van de groeiende toeristische toestroom aangepast.

Tegenwoordig komen meer dan 7 miljoen vakantiegangers elk jaar naar Tunesië, wat ongeveer het equivalent is van de helft van de inheemse bevolking. Er is veel variatie wat logies betreft, van simpele hotelverblijven tot luxueuze vijfsterrenhotels langs clubs en timeshareappartementen. Dat geeft iedereen de gelegenheid om zijn droombestemming te vinden, of het nu gaat om een zeesportvakantie, een vakantie om uw batterijen terug op te laden of om een luilekkervakantie op het strand.

Naargelang haar geschiedenis en ontwikkeling, heeft elke badplaats een specifiek gezicht.

In Djerba, bijvoorbeeld, doen de hotels hun best om de architectuur van de eilanddorpen na te bootsen door lage, ronde gebouwen neer te zetten. Het zijn de beroemde menzels (landbouwcomplexen) die nog niet zo lang geleden de enige gebouwen op Djerba waren. Die vierkante huizen met koepeldaken of gewelfde daken hebben prachtig witte muren. Traditioneel is de enige opening in deze huizen de deur, maar soms zijn er ook smalle vensters die door tralies beschermd worden.

Natuurlijk hebben de hotels deze vrij sobere architectuur aan de wensen van vakantiegangers aangepast: ze hebben brede ruiten, balkons of terrassen die meestal mooie groene uitzichten hebben. En die gebouwen van eerste keus bevinden zich vlak aan het water, aan de rand van zorgvuldig onderhouden stranden.

Ajouter à mon carnet Toon op de kaart

Tabarka

Als je van duiken houdt, zal Tabarka je verrukken, want de badplaats staat bekend om haar onderwaterrijkdommen (wrakken en koralen).

Ajouter à mon carnet Toon op de kaart

Bizerta

De oude haven van Bizerte is een van de meest charmante in Tunesië,  met zijn blonde gevels en zijn bont gestreepte visserssloepen.

Ajouter à mon carnet Toon op de kaart

Sidi Bou Saïd

Sidi Bou Saïd, dat ver buiten Tunesië beroemd is om zijn pittoreske, met spijkers beslagen deuren, is de meest bezochte plaats in het Middellandse Zeebekken.

Ajouter à mon carnet Toon op de kaart

Tunis

Tunis, dat op een heuvel ligt, is zowel een Arabische stad, met een van de mooiste medina’s ter wereld, als een Europese metropool in koloniale stijl.

Ajouter à mon carnet Toon op de kaart

Hammamet

In Hammamet, en ook in het nabijgelegen Nabeul, vind je de hoogste concentratie aan hotels van de hele Tunesische kust.

Ajouter à mon carnet Toon op de kaart

Sousse

Hoge palmen, eeuwenoude bolwerken en vestingmuren die boven uitgestrekte stranden van het fijnste zand uittorenen; zo ontvouwt Sousse zich voor je ogen.

Ajouter à mon carnet Toon op de kaart

Monastir

Op de uiterste zuidpunt van de Golf van Hammamet ligt Monastir, een droomplek die borg staat voor een vakantie vol ontspanning én rijke ervaringen.

Ajouter à mon carnet Toon op de kaart

Mahdia

Het schiereiland Mahdia haalt zijn charme uit de saffierkleurige zee, zijn schitterende stranden en de drukte van zijn vissersdorpje.

Ajouter à mon carnet Toon op de kaart

Djerba

Met 125 kilometer kust en een microklimaat dat ideaal is voor vakanties buiten het hoogseizoen, geeft het eiland Djerba alle andere Tunesische plaatsen het nakijken die ‘far niente’ tot een kunst verheffen.