Thalasso en Wellness

GENIETEN VAN DE DEUGDEN VAN DE ZEE IN EEN BEVOORRECHTE OMGEVING

Tunesië is trots op haar veertigtal thalassotherapiecentra waarmee ze als tweede meest gegeerde bestemming geldt, na Frankrijk, voor jodiumkuren. Dankzij de moderne spitstechnologie en het goed opgeleide personeel is Tunesië in staat om haar bezoekers te laten genieten van de deugden van zeewater aan weloverwogen tarieven.

Het idee om de zee te gebruiken bij verzorging is niet nieuw. In 1904 vestigde bioloog René Quinton op wetenschappelijke wijze de therapeutische waarden van de zeeomgeving door het verband te tussen tussen de samenstelling ervan en die van bloedplasma aan te tonen. Hij is begonnen met het gebruiken van zijn ontdekking om darmontstekingen te genezen die indertijd hevig woedden bij kinderen. Hij injecteerde zeewater en behaalde meer dan overtuigende resultaten met zijn kuur.

Tegelijkertijd begint het artsenbestand te beseffen dat warme baden met jodium helpen bij het genezen van breuken en gewrichtspijnen aanzienlijk verminderen. Dit soort therapieën werden eerst voorgeschreven aan slachtoffers van ongevallen, beenderziektes of sterke reuma, maar zeetherapieën evolueerden snel door naar preventieve behandelingen voor verschillende soorten tekortkomingen. Zo worden ze vooral aanbevolen bij rug-, bloedstroomproblemen en spierkrampen.

Dankzij de herstellende kwaliteiten van het zeemilieu helpen de therapieën ook om het evenwicht van het organisme terug helemaal te herstellen. De centra hebben dat begrepen en bieden massaal relaxerende behandelingen aan. Wat Tunesië betreft, ze bezit het ideale klimaat om in elk seizoen te komen ontspannen. Een thalassokuur in deze bevoorrechte omgeving maakt het dus mogelijk om duurzaam vermoeidheid te verjagen terwijl u tegelijk het plezier geniet om er even tussenuit te gaan op slechts enkele uren vliegen van uw thuishaven.

Kies uw thalassocentrum

Met kleine centra of net grote infrastructuren die tot 300 patiënten per dag verwelkomen, met of zonder schoonheidsbehandelingen, afgelegen sites of een centrum vlak bij animatieplaatsen...

Verzorging

De milde behandelingen worden onderverdeeld in individuele en collectieve behandelingen. 

Type behandeling

Ongeacht de instelling die langs de Tunesische kust wordt gekozen, de behandeling blijft min of meer dezelfde.