Wateractiviteiten

SPORT, VRIJE TIJD EN ONTSPANNING

De jachthaven blijft een onbetwistbare winnaar. Nu het mooie seizoen is aangebroken, aarzelen sommigen niet om de Middellandse Zee al zeilend over te steken. Richting Tunesische kusten, waar jachthavens over uitstekende faciliteiten voor zeilliefhebbers beschikken.

De jachtvaart in Tunesië wint voortdurend aan populariteit. Elke zomer meren talrijke buitenlandse zeilschepen aan langs de kusten die uitgerust zijn om grote aantallen watersporters te ontvangen dankzij hun speciaal uitgeruste jachthaveninstallaties.

Een van de belangrijkste is de haven van Yasmine Hammamet die 718 plaatsen van alle afmetingen telt, waarvan 100 voor bezoekers. Langs dit gedeelte van de jachthaven, op een steenworp van de nieuwe medina, bevindt zich een zeer aangename promenade.

In het kantoor van de havenmeester kan men terecht voor alle douane- en politieformaliteiten. Het is ook bevoegd voor algemene diensten zoals water, elektriciteit, sanitaire voorzieningen, evenals specifieke aansluitingen voor televisie.

Op de tweede plaats, beschikt de Jachthaven van Cap Monastir over 386 aanlegplaatsen, waarvan 200 voor bezoekers. Ze laat toe een tussenstop te maken en de oude versterkte stad te bezoeken die een verbluffende ribat heeft met uitzicht op zee. De jachthaven beschikt over alle vereiste installaties: zoet water, elektriciteit, sanitaire voorzieningen. Aansluitingen voor telefoon en satelliettelevisie zijn ter beschikking voor aanlegplaatsen van meer dan 12 meter

Ajouter à mon carnet Toon op de kaart

Sidi Bou Saïd

De jachthaven van Sidi Bou Saïd is meestal volzet tijdens de maanden november tot juni ; we raden u dan ook aan om zo vroeg mogelijk vóór uw aankomst te reserveren.

Ajouter à mon carnet Toon op de kaart

La Goulette

La Goulette, waar de belangrijkste haven van Tunis ligt, is beroemd voor haar visrestaurants en lange strand.

Ajouter à mon carnet Toon op de kaart

Kelibia

De mooie stranden rond Kelibia, waaronder La Mansoura, maken er een geliefde toeristische bestemming van.

Ajouter à mon carnet Toon op de kaart

Yasmine Hammamet

De haven van Yasmine Hammamet kan 704 pleziervaartuigen herbergen, die aan de kade en aan drijvende of vaste aanlegsteigers kunnen aanmeren.

Ajouter à mon carnet Toon op de kaart

Sousse / El Kantaoui

De haven van El-Kantaoui is een jachthaven die een van de belangrijkste vakantieplaatsen van Tunesië is geworden.

Ajouter à mon carnet Toon op de kaart

Monastir

Aan de uiterste zuidkant van de golf van Hammamet is Monastir een echte maritieme oase met reusachtige witte zandstranden en turkooizen wateren.

Ajouter à mon carnet Toon op de kaart

Mahdia

De witte zandstranden maken van Mahdia een vakantieplaats die door watersporters erg gewaardeerd wordt.

Ajouter à mon carnet Toon op de kaart

Sfax / KerKennah

Vanuit Sfax kunt u per boot de archipel van Kerkennah bereiken om in een totaal andere omgeving terecht te komen.

Ajouter à mon carnet Toon op de kaart

Djerba

Djerba is de favoriete plaats voor watersporters om te genieten van haar lange zandstranden en om het eiland van de roze flamingo’s te bezoeken.