Mijn reisprogramma

U kunt de geschatte of reële duur van uw verblijf selecteren (optioneel)
of
Waar denkt u te verblijven tijdens uw komst naar Tunesië? (optioneel)

Uw reisprogramma bevat geen enkel element. Doorloop onze website om te ontdekken wat Tunesië u te bieden heeft, en voeg een activiteit of bestemming toe.

Organiseer uw boekje

Bizerta

ZEEHAVEN MET EEN RIJK HISTORISCH VERLEDEN

Bizerta, een zeehaven met een rijk historisch verleden, heeft de charme van een klein, traditioneel en gastvrij stadje. Maar zij beschikt tegelijkertijd over moderne wijken die thuishoren in een grote stad en alle infrastructuur die noodzakelijk is voor een goed gevulde vakantie, te midden van een groene omgeving met een grote keuze uit verschillende ontdekkingsroutes.

In de oude haven glijden veelkleurige boten voorbij aan de voet van de cafés en de eerbiedwaardige muren van de medina. In de oude stad moet men al kuierend op ontdekking gaan, door willekeurige straten, de levendige soeks, langs een mooie Turkse fontein of de oude monumenten zoals de Grote Moskee…

Men moet de Kasba een bezoekje brengen, als het ware een echte omwalde "stad in de stad" met zijn moskee en zijn doolhof van nauwe steegjes, en de Ksiba, een klein fort dat tegenwoordig dienst doet als oceanografisch museum. Maar op slechts twee passen hiervandaan, is de sfeer helemaal anders: de nieuwe wijken hebben brede, moderne lanen.

Men moet zeker de schitterende laan aan het waterfront bezoeken en een keer de zeelucht diep inademen terwijl men grote haven overschouwt. En men zal begrijpen waarom Bizerta doorheen de eeuwen zo'n sterke basis was en een belangrijke toegangspoort naar Afrika vanuit Europa.

Het is op de locatie van de Kasba, de oude prinselijke citadel, dat zich de antieke stad Hippo bevond. De Puniërs en vervolgens de Byzantijnen hadden hier reeds muren opgetrokken. De citadel zelf, waarvan de wallen langs de oude haven lopen, zou teruggaan tot de Middeleeuwen, maar zij werd herbouwd ten tijde van het Turkse Rijk. De stad was toen een belangrijke kapershaven.

Bizerta werd inderdaad altijd al als een strategisch bolwerk beschouwd vanwege de nabijheid met Europa en de natuurlijke haven (het meer van Bizerta) die een veilige beschutting bood aan de boten. De enige poort tot de kasba, Bab el-Medina, is werkelijk een klein fort, terwijl aan de andere kant van de vaargeul, een ander fort, Ksiba, waakt over de haveningang.

Een beetje verder torent een groot Turkse fort, het Fort d'Espagne genoemd, uit over "de wijk van de Andalusiërs" waar vroeger tal van Spaanse ballingen in Bizerta aankwamen. Deze Turkse en Andalusische aanwezigheid heeft haar stempel gedrukt op de stad Bizerta.

Dichtbij Tunis, maar ver weg van de drukste routes, leent Bizerta zich uitstekend voor een ontspannend verblijf aan haar enorm uitgestrekte zandstranden. Deze toeristische trekpleister beschikt vandaag over grote hotels die aan alle moderne normen voldoen en waar alles in het werk wordt gesteld om vakantiegangers te laten genieten van een comfortabel verblijf.

Zij biedt ook tal van activiteiten voor een vakantie aan de kust dankzij haar watersport- en duikcentrum. Men kan zelfs golfen in Tunis, dat slechts op 70 km afstand ligt en verbonden is door een nieuwe autosnelweg.