Mijn reisprogramma

U kunt de geschatte of reële duur van uw verblijf selecteren (optioneel)
of
Waar denkt u te verblijven tijdens uw komst naar Tunesië? (optioneel)

Uw reisprogramma bevat geen enkel element. Doorloop onze website om te ontdekken wat Tunesië u te bieden heeft, en voeg een activiteit of bestemming toe.

Organiseer uw boekje

Carthage

BEROEMDE ANTIEKE STAD

Op de site van het oude Carthago, dat een van de machtigste steden van haar tijd was, strekt zich nu een gebied vol charme en gevarieerde rijkdom uit. Langs de azuurblauwe zee, die soms de kleuren van een exotische lagune aanneemt, komen we een aaneenschakeling tegen van pittoreske kleine dorpjes - La Marsa, Sidi Bou Said, Carthago - dit zijn de elegante voorsteden van de hoofdstad, die zich richt op recreatie en cultuur, modern, maar nog gehecht aan een zekere levenskunst.

Cultuur en art-de-vivre

De regio Côtes de Carthage, vlakbij Tunis, is met haar prestigieus verleden, haar uitzicht op de zee en het bijhorende plezier, de uitgelezen hoofdplaats van een zekere Tunesische art-de-vivre. Huizen, omringd door cipressen en bougainvillea, lijnen zich op in oogverblindende witte blokken ...

De manden van de verkopers verspreiden op elke hoek van de straat de zomerse geur van jasmijn.  Moorse cafés bieden hun gastvrijheid aan en openen ongegeneerd op zonovergoten terrassen, zoals het beroemde Café des Nattes in Sidi Bou Said, of Café Saf-Saf in La Marsa, beroemd om zijn put en de kameel die water ophaalt met behulp van een waterrad.

Tal van uitstekende restaurants bieden een zonnige keuken aan met de smaken van de zee, met wortels in een oud culinair erfgoed.

Tentoonstellingszalen, ateliers met ambachtelijke kunst, culturele clubs hebben zich in deze regio gevestigd, die leeft op het ritme van tal van shows en festivals: het zomerfestival van Carthago, Muzikaal Oktober, het filmfestival, Arabisch-Andalusische muziekconcerten ...

Carthago, een prestigieus verleden

De naam van Carthago staat in het geheugen gegrift. Gesticht door een Fenicische prinses - Elyssa, bijgenaamd Dido - was de antieke stad een machtige vijand van de Grieken en vervolgens de Romeinen, wiens "Punische oorlogen" in alle geschiedenisboeken staan vermeld. Haar site, gedeeltelijk overgenomen door de moderne stad, blijft ondergedompeld in de herinnering aan vroegere hoogdagen.

Carthago was ook een verfijnde beschaving, een handelsstad, die open stond ​​voor andere culturen rondom de Middellandse Zee. Op de site vindt men tal van overblijfsels terug: de "Tophet", een heiligdom bedekt met stèles, de woonwijken, met mooi ontworpen comfortabele huizen, en de Punische havens, symbool van de maritieme macht van de stad, die door een grote brand ten tijde van de Romeinse verovering werd verwoest en waarvan enkele sporen nog steeds ter plaatse zichtbaar zijn.

Het Nationaal Museum van Carthago stelt op haar beurt verschillende gegraveerde steles, standbeelden, amuletten en andere souvenirs van het Carthago vóór Rome tentoon.

Veroverd en vervolgens heropgebouwd, kende Carthago een heropleving. De monumenten van deze stad naar Romeins voorbeeld benaderen qua grootte en pracht die van de metropool: de thermen van Antonius, met zijn monumentale kelders en enkele kolommen van duizelingwekkende hoogte; het theater, dat elke zomer weer tot leven komt tijdens het festival...

De overblijfsels van villa's, standbeelden en mozaïeken die worden tentoongesteld in het Museum doen denken aan een leven van luxe en plezier, terwijl de restanten van Damous El Karita, een enorme kathedraal, herinnert aan de spoedige toetreding van het Romeinse Afrika tot het christendom.