Mijn reisprogramma

U kunt de geschatte of reële duur van uw verblijf selecteren (optioneel)
of
Waar denkt u te verblijven tijdens uw komst naar Tunesië? (optioneel)

Uw reisprogramma bevat geen enkel element. Doorloop onze website om te ontdekken wat Tunesië u te bieden heeft, en voeg een activiteit of bestemming toe.

Organiseer uw boekje

Djerba

EEN PARADIJSELIJKE OMGEVING

Djerba, een eiland met een rijk verleden en een opmerkelijke kuststreek en dat wordt gehuld in lome lucht, biedt een gevarieerd aanbod activiteiten aan waar iedereen naar hartelust kan sporten, ontspannen en ontdekken. Djerba, dat gelegen is in het zuidoosten van Tunesië, doet bezoekers versteld staan door haar zachtheid en paradijselijke omgeving.

Het eiland dat in staat was de legendarische Odysseus te betoveren, was onder Punisch bewind, voor het deel uitmaakte van het Romeinse Rijk. Vervolgens vielen de Vandalen en de Byzantijnen binnen, en werd het door de Arabieren veroverd in 667. In de elfde eeuw werd het vernield door de Banu Hilal stammen uit het Oosten. Vandaag telt Djerba ongeveer 80.000 inwoners en beschikt het over prachtige stranden die 1/10 van de Tunesische kuststreek uitmaken...

Men vindt er onder meer de toeristische badplaats Zarzis terug, die op de grondvesten van de Romeinse stad Gergis werd gebouwd. Djerba en Zarzis zullen u verleiden met hun perfect uitgeruste hotels, clubs en ontspanningsfaciliteiten, en met hun okerkleurige aarde met palmbomen, en menzels, de kleine witte koepelvormige woningen. En dit is zonder de vele strandactiviteiten gerekend die u er te wachten staan.

Te zien en te doen

Het Museum van Kunst en Volkstradities van de Houmt Soek beschikt over een uitgebreide verzameling traditionele kostuums die toebehoorden aan oude stammen. U kan er ook een werkplaats van aardewerk en antieke juwelen bezoeken.

Het oudste Joodse dorp van Djerba, Erriadh, herbergt de synagoge van Ghriba waar elk jaar een bedevaart plaatsvindt en die gelovige Joden van over de ganse wereld aantrekt. Deze synagoge heeft één van de oudste Torahs van de wereld in haar bezit.

Voor een aangename wandeling langs de kust moet u zich naar de haven van Ajim begeven, in de buurt van de meest dichte palmentuin van het eiland. Hier komt ook de Ferry uit Jorf aan, die Djerba met de rest van het vasteland verbindt.

Bezoek in Guellala de werkplaatsen waar aardewerk wordt gemaakt en waar u ook een olijfpers in perfecte staat kan ontdekken.

Fietsen, tennis, paardrijden, waterskiën, vluchten met een ULM, duiken en vissen zijn slechts enkele van de activiteiten die u in Djerba en Zarzis kan beoefenen.

 U zult ook de gelegenheid hebben om één van de culturele festivals van het eiland bij te wonen, in het bijzonder het festival van Odysseus, gewijd aan de internationale film, dat elk jaar in juli plaatsvindt.