Mijn reisprogramma

U kunt de geschatte of reële duur van uw verblijf selecteren (optioneel)
of
Waar denkt u te verblijven tijdens uw komst naar Tunesië? (optioneel)

Uw reisprogramma bevat geen enkel element. Doorloop onze website om te ontdekken wat Tunesië u te bieden heeft, en voeg een activiteit of bestemming toe.

Organiseer uw boekje

Hammamet

CHARME AAN HET STRAND

Hammamet, dat is een azuurblauwe zee, enorme witte zandstranden; dat is een blauwe hemel, de zon, de palmbomen en de welriekende boomgaarden van sinaasappel- en bergamotbomen en pomeransbomen. Dat is jasmijn- en oranjebloesems. Het is een heel mooie toeristische trekpleister, met zijn luxueuze hotels, zijn nachtclubs, zijn cafés en zijn restaurants.

Een nieuwe toeristische trekpleister ontpopt zich naast het oude zuidelijke Hammamet, beter bekend onder de naam Yasmine-Hammamet, parel van het Tunesische toerisme. Georges Sebastian, een Roemeense multimiljonair, liet zich verleiden door de charme van deze plaats en bouwde er een luxueuze villa in de stijl van het land, één van de mooiste architecturale successen. Op zijn beurt gevolgd door de Amerikanen: Jean en Violet Hensen…

En vervolgens bekendheden van over de hele wereld: André Gide, Roger Martin du Gard, Georges Bernanos, Paul Klee, Frank Lloyd Wright… Maarschalk Rommel maakte van de villa Sebastian zijn hoofdkwartier.…

Andere bekendheden volgen Jean-Claude Pascal en vestigen zich in Hammamet. In 1959 wordt de woning van Sebastian, nu eigendom van de Tunesische staat, het internationale culturele Centrum waar elke zomer, hetInternationaal Festival van Hammamet plaatsvindt, een prestigieus event waar de wereldtop van de muziek-, dans en theaterwereld aanwezig zijn.

Hoewel Hammamet niet over grootse monumenten beschikt, heeft het een heel karaktervolle medina. De bezoeker zal niet ongevoelig blijven voor de charme van haar steegjes en de intieme atmosfeer die hiervan uitgaat, of voor de vriendschappelijke blik en de goedlachsheid van de inwoners. Drie poorten doorsnijden de omwalling van de medina. De kasba dateert van de vijftiende eeuw. Zij werd op de grondvesten van een zeventiende-eeuws fort gebouwd. Het is een uitstekend overzichtspunt van waar men de hele stad kan bewonderen. Er is ook een charmant cafeetje terug te vinden. In de hotelzone vindt men de ruïnes van de antieke stad Pupput terug, waar men vooral de overblijfsels kan bewonderen van de mooie huizen, met privéthermen, mozaïeken,...

Yasmine Hammamet

Als lieveling van de immobiliënmakelaars kende Yasmine Hammamet de laatste jaren een nooit eerder geziene ontwikkeling. Deze toeristische trekpleister, ten zuiden van de golf van Hammamet, bevindt zich waar vroeger de antieke stad Pupput was gesitueerd.

Vanaf zijn lange zandstranden kijkt de nieuwe toeristische trekpleister Yasmine vredig uit over de Middellandse Zee. Men kan er per vliegtuig en per boot geraken, en het is aangenaam verblijven in deze perfect ingerichte badstad. Haar watersportplaats aan de kade die is ingeplant met tuinen, is het ideale kader voor een wandeling.

Men kan er dag en nacht rondkuieren, met op de achtergrond het geluid van de wind in de touwen. De terrassen van de cafés en restaurants bieden de gelegenheid om het nog kalmer aan te doen en om zich volledig over te geven aan het vakantiegevoel dat hier in alle seizoenen heerst.

De ongeëvenaarde medina van Yasmine Hammamet bevindt zich net tegenover de haven. In haar versterkte centrum, dat meer dan tien hectaren beslaat, biedt zij onderdak, cultuur en vrije tijd aan voor het Tunesië van vroeger en nu. Men heeft er de kans om spelenderwijze op slechts één locatie de kunst van het leven te ontdekken in dit land met duizend jaar oude tradities.

Bezoek in Yasmine Hammamet zeker de versterkte medina. Als erfgename van Carthago, beïnvloed door de Arabisch-Islamitische beschaving en typisch Tunesische architectuur, biedt zij een interactief traject aan doorheen de eeuwen.

Deze stad die tegelijkertijd ook een soort museum is, beschikt over tal van soeks waar men handwerkslieden aan het werk kan zien, restaurants die plaatselijke specialiteiten aanbieden, typische handelszaakjes en gelegenheden die een gevarieerd gamma voorstellingen aanbieden, met name tijdens het  Medi Music Festival in juni.

Op het vlak van ontspanning, werd in Hammamet zopas een nieuw centrum van thalassotherapie geopend in de Holiday Inn Lalla Beya. Golfliefhebbers zullen zich kunnen uitleven op de baan van Yasmine en liefhebbers van roulette of slotmachines kunnen hun kans wagen in het 'Grand Casino'.

Vanaf een hogergelegen rots in het binnenland biedt Takrouna een panoramisch uitzicht over het gebied. Onderweg zal het dorp Sidi Khalifa liefhebbers van archeologie kunnen bekoren. Iets verder illustreert het kleine stadje Ken perfect de plaatselijke cultuur.