Mijn reisprogramma

U kunt de geschatte of reële duur van uw verblijf selecteren (optioneel)
of
Waar denkt u te verblijven tijdens uw komst naar Tunesië? (optioneel)

Uw reisprogramma bevat geen enkel element. Doorloop onze website om te ontdekken wat Tunesië u te bieden heeft, en voeg een activiteit of bestemming toe.

Organiseer uw boekje

Monastir

PLAATS VAN DROMEN EN ZACHTHEID

Monastir, in het zuidelijke punt van de golf van Hammamet, is een droomlocatie met haar milde klimaat, haar blauwe hemel en de schittering van de zee, en waar de oprechte en warme welkom van de plaatselijke bevolking een ontspannen vakantie garandeert die tegelijkertijd rijk is aan ervaringen en emoties.

Men zal onder de indruk zijn van de kracht van het historisch erfgoed en de permanente aanwezigheid van tradities in deze stad met een open en moderne uitstraling, onder de welwillende bescherming van haar fort, de ribat: één van de meest indrukwekkende monumenten van Tunesië.

Men zal met plezier de nabijgelegen vrolijke en kleurrijke velden ontdekken. En men zal het comfort en de animatie waarderen van de hotels, die ontworpen zijn om in alle rust te kunnen genieten van je vakantie...

Monastir ontdekken

Monastir, een kleine stad met een rijk historische verleden, waar schitterende oude monumenten vandaag perfect geïntegreerd zijn met de overwegend moderne architectuur, heeft vele troeven in handen om je te verleiden. Gevestigd op een kaap die zich in een zee van saffier stort, profiteert ze van de alomtegenwoordigheid van de zee die er telkens weer anders uitziet.

Op enkele minuten van de lange fijne zandstranden en hun prachtige vakantiehotels, leeft de schilderachtige vissershaven, gelegen op een schiereiland, elke dag op bij de terugkeer van de veelkleurige boten die voorzien zijn van antieke Romeinse zeilen, en volgeladen met zilveren vissen.

Monastir en haar omgeving, dat is ook een rijk palet aan kleuren waar het schitterende wit van de moderne flatgebouwen contrasteert met het oker van de oude muren. De genuanceerde tinten van de tamarindeboom, de aloë en de olijfbomen, het paars van de bougainvillea en de hibiscus, de witte noten van jasmijn en het iriserende blauw van de uitgestrekte zee vormen een sterk contrast met de groene triomfantelijke palmbomen, koning onder de bomen, in deze zuidelijke regio waar de zon het hele jaar door schijnt.

Herinnering

Ruspina, een antieke omwalde stad en de uitvalsbasis tijdens de Afrikaanse campagne van Julius Caesar, werd tijdens de Middeleeuwen beter bekend onder de naam Monastir als een plaats van mystieke retraite. Het is immers met de bouw van een ribat, een soort versterkt mohammedaans klooster, dat de stad verder uitbreidde.

Het gebouw werd gebouwd in de achtste eeuw, en vervolgens in de loop der eeuwen uitgebouwd tot een indrukwekkend monument dat verschillende eeuwen architecturale traditie weergeeft. Er werd een islamitisch museum gevestigd; men kan er manuscripten bewonderen, gegraveerde stèles en vooral een schitterende hoekmeter die dateert van 927. Dit godsdienstige verleden doordrenkt de huidige stad nog steeds.

Rondom tal van recente gebouwen, verwijzen verschillende oude monumenten naar de geschiedenis van de stad, terwijl de Bourguiba moskee hulde brengt aan de eerste president van het onafhankelijk Tunesië, die afkomstig was uit Monastir. En het mausoleum van de Bourguiba familie is een ander bewonderenswaardig monument met zijn vergulde koepel en zijn twee verheven slanke minaretten.

In het Museum van Kunsten en Volksgebruiken kan men een ander onderdeel van het erfgoed van de stad bewonderen: de luxe van de traditionele feestkledij, volledig versierd met pailletten en gouddraad.

Couleur Locale

Terwijl u in de schilderachtige steegjes van de oude wijken van Monastir kuiert, doorheen de poortjes die leiden naar steegjes vol geuren, ontdekt u een wonderlijke wereld van lichtjes en indrukken, van glimlachen en sereniteit.

Overal in de stad gonst het van activiteit, de winkel van de kopergraveur naast de Grand Bazaar met tapijten, het kleine winkeltje van de ambachtsman gebogen over zijn werk, of de markt met al zijn uitnodigende geluiden, geuren en kleuren...

Monastir, een kleine vissersstad genesteld te midden van overvloedige en gulle velden, wordt omringd door velden en boomgaarden. Men leeft er nog op dezelfde manier als weleer. Van dorp tot dorp verwonderen we ons over de drukte van de markten, de rustieke eenvoud die deze manier van leven inhoudt, de originaliteit van de klederdracht en van de juwelen van de bedoeïenen.

Een attractiepark, Douar Kortine, presenteert een scène uit het traditionele leven; een gastvrije en rijke traditie die haar oorsprong vindt in verschillende culturen.

Vakantie in Monastir

De meeste vakantiegangers in Monastir, verblijven voornamelijk in Skanes en la Dkhila, twee fijne zandstranden die onder de mooiste van de Tunesische kuststreek worden gerekend. De toeristische trekpleister beschikt over tal van hotels van uitstekend niveau ; de luxehotels grenzen aan familieclubs, en men kan er regelmatig moderne animatie en folkloristische voorstellingen bijwonen.

Een brede waaier aan sportactiviteiten wacht op u dankzij de hotels en watersportfaciliteiten die over alle materiaal beschikken om te zeilen, te windsurfen, te parasailen, te jetskiën en tal van andere watersporten.

Indien men wenst, kan men er ook duiken, paardrijden, tennissen, boogschieten, beachvolleyballen … Schitterende rondvaartboten laten je de prachtige azuurblauwe kuststreek bewonderen die bezaaid is met kleine eilandjes.

Men kan er ook kuieren op de kades van de schitterende watersportplaats, die watersporters van over de hele wereld aantrekt, en de wandeling voortzetten tot aan de kust naar de vissershaven en tot de interessante grotten van El Kahlia waar de rollende golven op inslaan.

Golf, congressen en thalassotherapie

Monastir, omgeven door duinen bezaaid met palmbomen en heuvels bedekt met olijfbomen, beschikt over twee mooie golfbanen van elk 18 holes.

De  Flamingo Golf Course die over een sportieve en technische golfbaan beschikt, zal bij spelers in de smaak vallen; ze is nochtans voor iedereen toegankelijk, dankzij de vele vertrekplaatsen die zijn aangepast aan verschillende niveaus.

De Palm Links Golf Course beschikt over een aangename baan en talrijke faciliteiten voor spelers die hun spel willen verbeteren. Een school met 9 holes en een academie met een volledig gamma oefenmogelijkheden. Een andere golfbaan bevindt zich in Port El Kantaoui, op slechts een twintigtal kilometer.

Monastir verwelkomt congressen met een Congresgebouw en verschillende grote zalen (tot 1.000 plaatsen) verspreid over verscheidene hotels.

En als u hier verblijft om te ontspannen of te fitnessen, kunt u kiezen tussen twee kuuroorden, die een brede keuze aan verzorgingsmogelijkheden aanbieden onder strikt medisch toezicht en in overeenstemming met de Tunesische wetgeving. Bovendien vindt men er verschillende spa-centra, waardoor de toeristische trekpleister over alle faciliteiten beschikt om aan de huidige verwachtingen te voldoen.

Reizen vanuit Monastir

De uitstekende ligging van Monastir, in een centrale regio van Tunesië, maakt het mogelijk het merendeel van de belangrijkste plaatsen en steden te bezoeken. Eén dag is voldoende om de belangrijkste trekpleisters in het noorden van het land te bezoeken, en men kan kiezen voor uitstappen van twee dagen om de regio's in het zuiden te verkennen, hetzij langs de kust, of naar het binnenland van het continent.