Mijn reisprogramma

U kunt de geschatte of reële duur van uw verblijf selecteren (optioneel)
of
Waar denkt u te verblijven tijdens uw komst naar Tunesië? (optioneel)

Uw reisprogramma bevat geen enkel element. Doorloop onze website om te ontdekken wat Tunesië u te bieden heeft, en voeg een activiteit of bestemming toe.

Organiseer uw boekje

Nabeul

TUSSEN STRANDEN EN AMBACHT

Op korte afstand van Hammamet bevindt zich Nabeul, de tweede toeristische trekpleister van de regio. De stranden zijn ook hier prachtig en uitgestrekt. Maar het oude Neapolis staat nog bekend voor andere redenen: het is één van de belangrijke centra voor bedrijvige en diverse ambachten, waarvan de belangrijkste ongetwijfeld aardewerk en keramiek zijn.

Neapolis

Haar antieke naam, Neapolis, werd na Carthago, het vroegst vermeld. In de Oudheid werd hier reeds de aanwezigheid van een Joodse nederzetting gedocumenteerd. De overblijfsels van het antieke Neapolis werden hier ontdekt: grote Romeinse huizen, een ambachtscomplex waar men pekelde, straten… Sinds de tijd van de Romeinen werd hier in Nabeul aardewerk gemaakt, misschien zelfs sinds de Punische periode…

De pottenbakkers maken het geverniste aardewerk en het poreuze aardewerk. Dit is een zeer creatief ambacht. Haar productie is zeer uiteenlopend. Er worden regelmatig nieuwe vormen uitgevonden waardoor nieuwe voorwerpen ontstaan. De ambachten evolueren maar weten tegelijkertijd hun authenticiteit te behouden. Er wordt ook kwalitatief hoogwaardig keramiek vervaardigd.

Andere ambachtelijke activiteiten doen het ook goed: vlechtwerk, het distilleren van parfums van oranjebloesem en jasmijn, borduurwerk, metaalbewerking ... In Nabeul is er een archeologisch museum, een broodmuseum… De markt van Nabeul vindt elke vrijdag plaats. Men vindt er vele soorten dieren, producten en eetwaren. Het is een zeer levendige bedoening en zeker een bezoekje waard.