Mijn reisprogramma

U kunt de geschatte of reële duur van uw verblijf selecteren (optioneel)
of
Waar denkt u te verblijven tijdens uw komst naar Tunesië? (optioneel)

Uw reisprogramma bevat geen enkel element. Doorloop onze website om te ontdekken wat Tunesië u te bieden heeft, en voeg een activiteit of bestemming toe.

Organiseer uw boekje

Tabarka

NATUUR EN DUIKEN

Langs de noordkust volgen bossen zich op van kurkeiken, olijfbomen, velden met bonen en geërodeerde kliffen die uitsteken in zee, tot aan de Cap Blanc dat het meest noordelijke puntje van het Afrikaanse continent vormt.

 Dit gebied dat iets minder gekend is, heeft daarom niet minder diverse attracties die een breed publiek aanspreken. Golfliefhebbers kunnen er zich meten op de verrassende en spannende baan van Tabarka in een omgeving van pijnbomen, bloeiende struiken, meren en met een glimp van de zee die zich op de kliffen stort.

Duikliefhebbers kunnen de onderzeese grotten van de Koraalkust verkennen, die haar naam ontleent aan de vuurrode poliepen die overal op de bodem terug te vinden zijn.

Muziekliefhebbers kunnen in de zomermaanden genieten van het Tabarka Jazz Festival, World Music, of Latin Music.

 Natuurliefhebbers kunnen het meer van Ichkeul bezoeken, een natuurreservaat waar vele trekvogels in de winter hun toevlucht zoeken. We vinden hier onder meer smienten, grauwe ganzen en meerkoeten.

Wat is er te zien en te doen?

In Tabarka kunnen we wandelen door de typische straten van de stad en aan de rand van het Genuese fort dat waakt over de kust sinds de vijftiende eeuw, en de tocht voortzetten over de wal tot aan Aiguilles: een set van okergele rotsen, van bijna 20 meter hoog, om aan te komen in het nieuwe openluchttheater.

Wandelen en paardrijden in het bos tussen Tabarka en Ain Draham.

Op 15 km van Ain Draham bevindt zich Hamam Bourghiba, een beroemd kuuroord omwille van het zwavelhoudende water, waar verzorgingskuren worden aangeboden voor ademhalings-en gewrichtsproblemen.

Bezoek ook het kurkmuseum in het centrum van Tabarka, om alles te weten te komen over de winning en behandeling van dit veelzijdige materiaal.

 Op de weg van Tabarka naar Bizerta, maken we een tussenstop in Sejnane, waar het oude station tal van ooievaarsnesten herbergt. Sommige zijn er zelfs neergestreken op de top van mijnwagens. Nadat we het dorp achter ons hebben gelaten, kunnen we stoppen om aardewerk te kopen dat wordt aangeboden door jonge Berbervrouwen.