Mijn reisprogramma

U kunt de geschatte of reële duur van uw verblijf selecteren (optioneel)
of
Waar denkt u te verblijven tijdens uw komst naar Tunesië? (optioneel)

Uw reisprogramma bevat geen enkel element. Doorloop onze website om te ontdekken wat Tunesië u te bieden heeft, en voeg een activiteit of bestemming toe.

Organiseer uw boekje

Tozeur

DE OASE AAN DE POORTEN VAN DE WOESTIJN

Tozeur,de parel en de hoofdstad van Jerid is gelegen in het hart van een van 's werelds meest beroemde oases. Dit is het antieke Thusuros, één van de haltes op de Romeinse weg van Biskra naar Gabes.

Het is de grootste producent van dadels, vooral de 'Deglet en-Nour variëteit', waarvan de reputatie ongeëvenaard is.

Tozeur: woestijnhaven

Tozeur was een soort woestijnhaven, een actief centrum van de trans-Sahara karavaanhandel. Het kende zijn hoogtijdagen in de veertiende eeuw ...

Er zijn veel plaatsen die de moeite waard zijn: Aan de voet van het uitzichtpunt (Ras El Aaiún) waar men uitzicht heeft op een groot gebied (de palmentuin, de stad, Sjott-El-Djerid, de Sahara),en waar vele bronnen ontspringen die werden vervangen door artesische putten nadat ze waren uitgedroogd.

 Bled El Hadher is een klein gehucht dat de plaats van de oude Romeinse stad markeert waarvan het enige overblijfsel een oude basis is bedekt met ruïnes van een bakstenen minaret. De vlakbijgelegen moskee werd in de elfde eeuw gebouwd. Een Spaans-Maghreb decor, dat werd opgetrokken aan het einde van de volgende eeuw, siert de mihrab.

Het is in dit gehucht dat zich het graf van Ibn Shabbat bevindt, die stierf in 1282. Hij werd vereeuwigd door zijn belangrijke verwezenlijkingen voor de palmteelt en de uitvinding van een systeem voor watertoewijzing. In het hart van de stad is er een plaats die naar hem werd vernoemd.

De Paradis is een bijzondere kleine tuin waar honderden variëteiten bloemen worden geteeld. Men kan er zeer aangenaam wandelen. De wijk van Ouled Hadef is de oudste van de stad. Het is echt genieten tijdens de wandeling: straatjes die worden overspannen door dikke gewelven, sfeervolle pleinen, de zawiyas en moskeeën die bekleed zijn met bakstenen ...

Deze architectuur is typisch voor de omgeving van Jerid. De huizen zijn vaak groot en opgetrokken in baksteen. Oud of nieuw, ze hebben een gevel die geometrisch nogal bijzonder is: okerkleurige bakstenen die ofwel uitsteken of verzonken zijn en zo zeer originele geometrische patronen vormen.

Deze patronen zijn ook terug te vinden in de versieringen op de tapijten en de verschillende lokale geweven stoffen. Ze zouden van Berber afkomst zijn. Deze techniek ziet men steeds vaker terug in de constructie van administratieve gebouwen en hotels.

Het Dar Chraïet Museum geeft een reconstructie weer van bepaalde aspecten van het traditionele leven. Het Museum voor Volkskunst en Tradities, onder de koepel van Sidi Bou Aissa, is een grote trekpleister. Men kan er het waterplan van de oase tijdens de dertiende eeuw terugvinden, dat heel goed wordt uitgelegd. De kamers met eerder bescheiden afmetingen, geven momenten weer uit het sociale en huiselijke leven. In de bruidskamer kan men een uitgebreide collectie bewonderen: huwelijkskledij, huwelijkskisten, koeskoespannen, juwelen, parfumflesjes, doosjes henna, keukengerei en bestek.

Men kan dekens bekijken gemaakt in de stijl van Tozeur, kelims (tapijten), een kostuum dat door de jongen bij de besnijdenisceremonie wordt gedragen ... We vinden in dit museum ook vele andere voorwerpen terug: wapens, olielampen, Romeins aardewerk ...

Planetoasis

Op een terrein van 4 ha, een evenementencentrum met een gigantische tent met een capaciteit voor 1200 personen voor een galadiner.