Mijn reisprogramma

U kunt de geschatte of reële duur van uw verblijf selecteren (optioneel)
of
Waar denkt u te verblijven tijdens uw komst naar Tunesië? (optioneel)

Uw reisprogramma bevat geen enkel element. Doorloop onze website om te ontdekken wat Tunesië u te bieden heeft, en voeg een activiteit of bestemming toe.

Organiseer uw boekje

Zarzis

TOEGANGSPOORT TOT HET GROTE ZUIDEN

Dit is de tweeling van Djerba, op het vasteland. Er zijn dezelfde witte zandstranden, dezelfde wilde palmbomen, dezelfde glinsterende turquoise zee. Hoewel Zarzis de ideale bestemming is voor een rustige vakantie, is het ook een uitstekende uitvalsbasis om het grote zuiden te ontdekken. En om voor een paar uur de sensatie van de woestijn te beleven.

Aan het einde van de weg is er de Grand Erg, met haar duinen met wulpse vormen en wonderbaarlijke palmbomen. Maar ook onderweg is er veel te zien! Het zuidoosten van Tunesië is een ongewoon gebied waar het dorre landschap, dat gekenmerkt wordt door een sobere schoonheid, tot originele gebruiken heeft geleid.

Er zijn de beroemde ondergrondse holwoningen van Matmata, met hun uitgegraven ondergrondse kamers rondom een krater; Tamezret, een Berberdorp in de vorm van een labyrint hoog op een heuvel; Chenini waarvan de huizen zich vastklampen aan de flanken van een rotsachtige piek; Douiret en haar ondergrondse moskee.

Dan zijn er de beroemde Ksour, "kastelen" in de woestijn van puin waar nomaden vroeger hun gewassen veilig opborgen. Verder, een meer vreedzaam landschap, palmentuinen en een laag wit stof: de rand van de zandwoestijn, de Grand Erg met haar fascinerende schoonheid.

Wat is er te zien en te doen?

  • Het land van de Ksour, dorpen en versterkte gemeenschappelijke graanschuren of ghofas, waar nomaden hun gewassen bewaarden; een aangrijpend landschap van steenachtige vlakten en dorre plateaus (Medenine, op 62 km van Zarzis en op 69 km van Djerba).
  • De Grand Erg Oriental, zandwoestijn (op ongeveer 160 km van Djerba of Zarzis).
  • Matmata, holwoningen rondom kraters omringd door ondergrondse kamers.
  • Gigthis, archeologische site (Byzantijnse ruïnes)
  • Gabes, enorme oase aan de kust beroemd om zijn henna en zijn kruidenmarkt (op 100 km van Djerba en 140 km van Zarzis).