Mijn reisprogramma

U kunt de geschatte of reële duur van uw verblijf selecteren (optioneel)
of
Waar denkt u te verblijven tijdens uw komst naar Tunesië? (optioneel)

Uw reisprogramma bevat geen enkel element. Doorloop onze website om te ontdekken wat Tunesië u te bieden heeft, en voeg een activiteit of bestemming toe.

Organiseer uw boekje

Identiteitskaart

TUNESIË IN HET KORT

Klimaat en seizoenen

Tunesië is een ideale bestemming door haar gunstige weersomstandigheden het hele jaar door. De winter is zacht, en een beetje frisser aan de kust (de temperaturen voor januari zijn 15°C in Tunis en 18°C in Djerba). De zomer in het zuidwesten en in het binnenland is heel warm, wat deze gebieden moeilijk toegankelijk maakt (het kwik stijgt er gemakkelijk tot 40 °C).

De beste seizoenen om Tunesië te bezoeken zijn de lente, vanaf half april (dan is het 16°C in Tunis en 18°C in Djerba), en de herfst, vanaf september (dan is het 25°C in Tunis en 30°C in Djerba). De watertemperatuur varieert van 10 tot 15°C in de winter en kan 23°C bereiken in de zomer.

Het gebied rond Tozeur is bijzonder aangenaam in de winter en in het voorjaar, met temperaturen van minimaal 16°C.

 

Oppervlakte

163.610 km ², d.w.z iets minder dan 5,5 keer groter dan België.

                                                                       

Bevolking

Ongeveer 10 miljoen inwoners waarvan meer dan 60% in de steden wonen. De gemiddelde bevolkingsdichtheid bedraagt 57,9 inwoners per km². De etnische hoofdgroep is natuurlijk Arabisch, goed voor 98% van de bevolking.

 

Taal

Arabisch is de officiële taal, maar Frans wordt ook veel gebruikt door de Tunesiërs.

 

Godsdiensten

De islam is de officiële godsdienst (bijna 98% van de bevolking is moslim). In Tunesië (Tunis, Djerba…) leeft ook een kleine joodse gemeenschap.

 

Gezondheid

Er is geen enkel vaccin vereist om naar Tunesië te gaan.

 

Uurverschil met België

Vanaf zondag 30 oktober zal er een verschil van (-) een uur zijn met Tunesië. Dus wanneer het 12u is in Brussel, is het 11u in Tunis.

 

Munteenheid

De wisselkoersen: 1 euro = 2,240 dinar (DNT) op 21/10/2013 volgens de interbancaire ruilwaarde. De internationale betaalkaarten Visa, American Express, Eurocard en Mastercard worden aanvaard. Het Tunesische banksysteem heeft bovendien een goed netwerk over het hele grondgebied (buiten het postnetwerk