Mijn reisprogramma

U kunt de geschatte of reële duur van uw verblijf selecteren (optioneel)
of
Waar denkt u te verblijven tijdens uw komst naar Tunesië? (optioneel)

Uw reisprogramma bevat geen enkel element. Doorloop onze website om te ontdekken wat Tunesië u te bieden heeft, en voeg een activiteit of bestemming toe.

Organiseer uw boekje

Zich in Tunesië verplaatsen

DE VERVOERMIDDELEN IN TUNESIË

In Tunis en de voorsteden zijn talrijke taxi's en de bussen aanwezig. U kunt eveneens de metro of de trein nemen die de hoofdstad verbinden met haar zuidelijke en noordelijke voorsteden.

De collectieve taxi's vervoeren 9 personen (tussen steden). Dit is een vrij goedkoop systeem.

Autoverhuur: een auto huren in Tunesië zal u ongeveer 100 DT (dinar) per dag kosten met een onbegrensd aantal kilometers. U neemt best een verzekering. De benzineprijs is ongeveer 1,100 DT per liter. Controleer de staat van de auto voor u vertrekt. Er zijn talrijke autoverhuurders, ook in de kleine steden. Een Belgisch rijbewijs en paspoort zijn voldoende om rond te rijden in Tunesië.

Het vliegtuig: er worden binnenlandse vluchten verzorgd door de maatschappij Sevenair vanaf Tunis naar Tabarka, Monastir, Djerba, Tozeur en Sfax.

De trein: het spoornetwerk van de SNCFT (Société Nationale des Chemins de Fer Tunisiens, ofwel Nationale Maatschappij van Tunesische Spoorwegen) doet de voornaamste toeristensteden aan. Het treinnetwerk telt meer dan 2.000 km spoorwegen. Het loont zeker de moeite om de trein te nemen in Tunesië, zeker tussen Tunis en Gabès (een reis van vijf uur). Sfeer gegarandeerd in 2de klas.

De bus: Het busnetwerk doet alle steden aan. Het is het goedkoopste en handigste vervoermiddel.