Mijn reisprogramma

U kunt de geschatte of reële duur van uw verblijf selecteren (optioneel)
of
Waar denkt u te verblijven tijdens uw komst naar Tunesië? (optioneel)

Uw reisprogramma bevat geen enkel element. Doorloop onze website om te ontdekken wat Tunesië u te bieden heeft, en voeg een activiteit of bestemming toe.

Organiseer uw boekje

Cultureel Tunesië

DE GESCHIEDENIS VAN HET MIDDELLANDSE ZEEGEBIED

Tunesië laat u heel wat geschiedenis van het Middellandse Zeegebied beleven, van de Romeinse Tijd tot de Byzantijnse of zelfs de meer recente islamitische veroveringstochten.

 

Deze historische sites zijn dankzij hun conservering en bescherming perfect aangepast aan toeristen en geven vandaag de gelegenheid aan nieuwsgierige reizigers om een reis door de geschiedenis te maken die toont dat Tunesië verre van enkel een strandbestemming is maar ook een essentiële schakel om de geschiedenis van de Middellandse Zee te begrijpen en haar erfgoed te ontdekken.

 

De eerste etappe van deze rondreis is Tunis, met het nationale museum van Bardo en de moskee van Ezitouna (van de Olijfboom). Na een dagje in Carthago zetten de reizigers koers richting Korbous, het antieke kuuroord van Aquae Glidae Carpitane alvorens naar Kerkouane te trekken, de enige Fenicische stad in Tunesië die tamelijk intact is gebleven.

 

Het aquaduct van Zaghouan, het Andalusische dorpje Testour, Thugga of Kairouan zijn maar enkele van de veelvuldige etappes die het vervolg van deze reis uitmaken.

 

Dat alles om u in 13 dagen tijd te laten ontdekken dat Tunesië, ook ver van de stranden en palmbomen, uw nieuwsgierigheid en passie kan aanwakkeren.