Mijn reisprogramma

U kunt de geschatte of reële duur van uw verblijf selecteren (optioneel)
of
Waar denkt u te verblijven tijdens uw komst naar Tunesië? (optioneel)

Uw reisprogramma bevat geen enkel element. Doorloop onze website om te ontdekken wat Tunesië u te bieden heeft, en voeg een activiteit of bestemming toe.

Organiseer uw boekje

De Medina

EEN ORIGINELE TREKPLEISTER IN HARTJE HAMMAMET

De Medina is een nieuw origineel toeristencomplex dat in het hart van Yasmine Hammamet ligt, op een halfuur van Tunis en Sousse. Met zijn hotel, winkelcentrum, ontspannings-, cultuur- en recreatieruimte wijdt De Medina een ambitieus toerisme in dat klein en groot aantrekt in een gebied dat traditioneel bekend staat voor zijn badtoerisme.

 

Het complex is ontworpen als een traditionele medina met een middeleeuwse stad die zich over een oppervlakte van 10ha uitstrekt en een themapark, Carthagoland. De bouwstijl is Arabisch-islamitisch geïnspireerd en het dorp is omringd door traditionele stadsmuren waarvan de versiering het Arabische nomadenleven oproept.

 

In het midden van de Medina staat een residentieel complex, geïnspireerd op het antieke Darmodel, via een "Time Share"-formule ter beschikking van bezoekers die een paar dagen willen blijven logeren. Een soek met geuren die je doen watertanden laat je de gildes van de traditionele beroepen in Tunesië ontdekken.

 

Hij herbergt eveneens vormingsateliers die de bezoekers de mogelijkheid bieden om zich in te wijden in de plaatselijke ambachten.

 

De Medina is een echte stad in de stad en telt 12 restaurants die aan ieders smaak beantwoorden: Italiaanse, Franse, joods-koosjere, Zuidoost-Aziatische keuken en, uiteraard, Tunesische. Er zijn ook een tiental cafés in de Medina. Een van de cafés is een reproductie van het mattencafé van Sidi Bou Said, een literair café in een decor dat geïnspireerd is op het oude Egypte en een ander is een cybercafé dat de laboratoriumsfeer van de Arabische geleerden oproept.

 

Er zijn traditionele ruimtes die je in de tijd doen reizen en je terug de batterijen doen opladen, volgens de tradities en riten van de Maghreb: hammam, hajjem of nog Morenkoffie, en dat alles in een warme en gezellige sfeer. Het personeel gaat gekleed in traditionele klederdracht. Ook bezoekers die dat wensen, kunnen zulke kleren dragen (er zijn kostuums beschikbaar aan de ingang van de Medina).

 

Het themapark, Carthagoland, strekt zich uit over vier en een halve hectare. Het is, net zoals de grote Amerikaanse themaparken, een plaats van vermaak, sterke sensatie en scholing. Het park is geïnspireerd op de geschiedenis van Tunesië, meer bepaald op de Carthaagse periode, waarvan zijn naam komt.

 

Het reconstrueert bijvoorbeeld de rondreis van Hanno, de Carthaagse generaal die voor het eerst de Afrikaanse kust ging ontdekken, in een originele replica van de beroemde "Safari Africa" van Disneyland in Florida. Er is ook een "Dark Ride" die de wedlopen van de Broers Roodbaard weergeeft in een bewerking van de "Pirates of the Caribbean", een van de belangrijke attracties van Disneyland California en van Eurodisney Parijs, en nog talrijke andere fabelachtige attracties voor het plezier van groot en klein.

 

Op praktisch vlak beschikt de stad over een parkeerterrein van 800 plaatsen en het openbaar vervoer, koetsen en treinen, staan ter beschikking van de bezoekers en vergemakkelijken de toegang tot en het verkeer in de Medina.

 

Als u meer wil weten, kan u terecht op de website van de Medina van Yasmine Hammamet op www.medina.com.tn of op de website van het themapark "Carthagoland": www.carthageland.com